Besiktningsbranschen välkomnar regeringens besked om bilbesiktningen

Idag meddelade infrastrukturminister Anna Johansson (S) att regeringen inte kommer glesa ut intervallerna för kontrollbesiktning av personbilar och lätta fordon.

Förra hösten föreslog Transportstyrelsen i en utredning att bilar ska besiktigas mer sällan, ett förslag som mötte stark kritik från flertalet trafiksäkerhets- och miljöorganisationer.

Vi välkomnar regeringens beslut. Dagens besked visar att regeringen menar allvar med sina trafiksäkerhetsambitioner, säger Tord Fornander, ordförande för Swetic, branschorganisationen för svenska bilbesiktningsföretag.

Tidigare i år gjorde riksdagen ett tillkännagivande där man motsatte sig utglesningsförslaget, med motiveringen att en sådan förändring skulle hota trafiksäkerheten och vara skadlig för miljön.

Genom dagens beslut kommer Sverige även i fortsättningen ligga i framkant i trafiksäkerhetsarbetet och förverkliga nollvisionen, avslutar Tord Fornander.

För mer information, kontaktaTord Fornander, Ordförande för Swetic – Sektion Fordonsbesiktning
Mobiltelefon: +46 70 804 99 70
E-post: tord.fornander@opusbilprovning.se

Pressmeddelande Besiktningsbranschen välkomnar regeringens besked om bilbesiktningen

 


Nyheter


Ökad säkerhetsmedvetenhet inför arbete i slutna utrymmen

Med en ökad medvetenhet om de risker som finns och de åtgärder som krävs, är målet att minimera risken för

Nytt fokus satt för 2024

Efter diskussioner och resonemang beslutades enhälligt att nedan områden och prioriteringsordning ska ligga till grund för vårt fokus under kommande

Debattartikel i tidningen Miljö & Utveckling

Läs och dela gärna artikeln här!  Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Kritik framförd i remissvar till Justitiedepartementet

Swetic ser att EU-kommissionens CSRD-direktiv kommer spela en avgörande roll i unionens gröna omställning. Därför är noga avvägd implementering av